Panoramik asansörlerin prensip olarak diğer insan asansörlerinden pek farkı olduğu söylenemez. Panoramik asansörler de asansör kuyusu, alışılmış kelime anlamından oldukça farklı bir tanım oluşturuyor. Tamamen şeffaf malzemelerle çevrelenmiş kuyulara kurulabildiği gibi, sadece tek yüzeyi şeffaf, diğerleri standart inşaat malzemelerinden inşa edilmiş kuyulara da kurulabilir.

    Panoramik  asansörler açık havada, alışveriş merkezlerinde, tren istasyonlarında vs. başarıyla monte edilebilmektedir. Panoramik  asansörün en büyük özelliği yan ve arka cephelerinin tamamen camdan üretilmesidir. Cazip tasarımları, müşteri beklentilerini ve kullanıcıların kullanım keyfini eşsiz bir şekilde birleştiren özel bir çözümdür. Görsellik açısından asansör tasarımından elde edebileceğinizin en iyisidir. Bina mimarisine uygun olarak tahrik düzeni elektrik ve hidrolik yapılabilmektedir. Panoramik asansörlerimiz 4 kişiden 21 kişiye kadar çeşitli kapasite ve 0,63 m/sn hızdan 2,5 m/sn hıza kadar çıkabilen özelliklere sahiptirler.

    Panoramik asansörler kırılmaz lamine camdan yapılıp herhangi bir tehlike esnasında yolculara zarar vermeyecek şekilde tasarlanır. Kabinin cam ile çerçevelenmiş olması kullanıcısına ferahlık vermekte ve insanlar kapalı bir kabin yerine panoramik asansörleri tercih etmektedir.